BE/NL
BE/FR FR DE UK NL PL EU
AgriFoodMatch

Huys Voeders NV

Kernactiviteiten
NV Voeders Huys is een jong en dynamisch familiebedrijf gelegen in Brugge. Al verscheidene generaties zijn we actief in de veevoedersector. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel rundvee-, varkens- als pluimveevoeders.
Hoofdkantoor:
Brugge
Aantal medewerkers nationaal
35
Aantal medewerkers nationaal + internationaal
43
Sector:
Veehouderij
Regio (B):
- West-Vlaanderen
Foto
Over ons
NV Voeders Huys is een jong en dynamisch familiebedrijf gelegen in Brugge. Al verscheidene generaties zijn we actief in de veevoedersector. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel rundvee-, varkens- als pluimveevoeders. De voeders worden geproduceerd op twee productie-locaties nl. in Brugge op het industrieterrein aan de haven in Brugge, als in Frankrijk (Aisne, Saint-Michel). De productiesite in Brugge bestaat uit twee productie-eenheden.

In de ene fabriek produceert men varkens- en rundveevoeders, in de andere fabriek is het enkel pluimveevoer, dit om contaminatie te vermijden. In onze vestiging in Frankrijk worden vooral rundveevoeders gemaakt, alsook verschillende grondstofmengelingen naargelang de vraag van de klant.
Missie / Visie
We streven ernaar om voeders te maken van hoge en standvastige kwaliteit.
Historie
De historiek van Voeders Huys dateert al van in 1865 met een kleinhandel in granen en zaden aan de Kruispoort in Brugge. Al gauw wordt het pand aan de Kruispoort te klein en vinden ze een nieuwe locatie aan de Damse Vaart (Brugge). Daar wordt een nieuwe mouterij opgestart.
In 1964 stopt Robert, derde generatie, met de granenhandel en begint met de productie van veevoeder. Opnieuw wordt de vestiging aan de Damse Vaart te klein. Er wordt uitgeweken naar de haven in Brugge waar een volledige nieuwe fabriek wordt gebouwd (1965-1966).

In 1970 komt ook Paul Huys, de zoon van Robert, werken in het bedrijf, waar hij nog steeds actief is.

In 1989 werd een tweede productie-eenheid aangekocht in Frankrijk, Saint-Michel en in 1991 koopt Voeders Huys de aanpalende fabriek in Brugge aan.

In 2008 werd een nieuwe maal-menglijn voor varkensvoeders opgestart en in 2013 werd geïnvesteerd in een volledig nieuwe productielijn voor pluimveevoeder. Ook in 2019-2020 staan er verschillende investeringsplannen op het programma.

Ondertussen is ook de vijfde generatie al meerdere jaren actief in het bedrijf.
Bedrijfsfilm

Recente vacatures van Huys Voeders NV

Hieronder vindt je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adres gegevens

Adres:Krakeleweg 38
Postcode:8000
Stad:BRUGGE
Land:BE
Telefoon:+3250318038
Fax:+32 50 31 64 43

Deel dit bedrijf

Bedrijven met actuele jobs in agri en voeding