BE/NL
BE/FR FR DE UK NL PL EU
AgriFoodMatch

Huys Voeders NV

Kernactiviteiten
NV Voeders Huys is een jong en dynamisch familiebedrijf gelegen in Brugge. Al verscheidene generaties zijn we actief in de veevoedersector. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel rundvee-, varkens- als pluimveevoeders.
Hoofdkantoor:
Brugge
Sector:
Veehouderij
Regio (B):
- West-Vlaanderen
Missie / Visie
NV Voeders Huys is een jong en dynamisch familiebedrijf gelegen in Brugge. Al verscheidene generaties zijn we actief in de veevoedersector. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel rundvee-, varkens- als pluimveevoeders. De voeders worden geproduceerd op twee productie-locaties nl. in Brugge op het industrieterrein aan de haven in Brugge, als in Frankrijk (Aisne, Saint-Michel). De productiesite in Brugge bestaat uit twee productie-eenheden.

In de ene fabriek produceert men varkens- en rundveevoeders, in de andere fabriek is het enkel pluimveevoer, dit om contaminatie te vermijden. In onze vestiging in Frankrijk worden vooral rundveevoeders gemaakt, alsook verschillende grondstofmengelingen naargelang de vraag van de klant.
Historie
De historiek van Voeders Huys dateert al van in 1865. Dan startte Casimir Huys een kleinhandel in granen en zaden aan de Kruispoort in Brugge. De handel werd verder gezet door zijn 2 zonen Eduard en Arthur. Al gauw wordt het pand aan de Kruispoort te klein en vinden ze een nieuwe locatie aan de Damse Vaart (Brugge). Daar wordt een nieuwe mouterij opgestart. De opvolging hiervan is verzekerd door Godfried, een zoon van Arthur, en 2 zonen van Eduard, Robert en Antoine.

In 1964 stopt Robert met de granenhandel en begint met de productie van veevoeder. Opnieuw wordt de vestiging aan de Damse Vaart te klein. Er wordt uitgeweken naar de haven in Brugge waar een volledige nieuwe fabriek wordt gebouwd (1965-1966).

In 1970 komt ook Paul Huys, de zoon van Robert, werken in het bedrijf, waar hij nog steeds actief is.

In 1989 werd een tweede productie-eenheid aangekocht in Frankrijk, Saint-Michel en in 1991 koopt Voeders Huys de aanpalende fabriek in Brugge aan.

In 2008 werd een nieuwe maal-menglijn voor varkensvoeders opgestart en in 2013 werd geïnvesteerd in een volledig nieuwe productielijn voor pluimveevoeder.

Ondertussen is ook de vijfde generatie actief in het bedrijf.
Bedrijfsfilm

Adres gegevens

Adres:Kraleweg 38
Postcode:8000
Stad:BRUGGE
Land:Belgie
Telefoon:+3250318038
Fax:+3250316434

Deel dit bedrijf

Bedrijven met actuele jobs in agri en voeding
-->