BE/NL
BE/FR FR DE UK NL PL EU
AgriFoodMatch

Kbivb/Irbab Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet

Kernactiviteiten
Het Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet (KBIVB), kortweg het bieteninstituut, is een vzw met bijna 90 jaar ervaring. De taak van het bieteninstituut bestaat er in om door middel van onderzoek de suikerbietenteelt en het teeltproces te verbeteren en de resultaten hiervan te verspreiden naar de telers.
Hoofdkantoor:
Tienen
Sector:
Akkerbouw
Regio (B):
- Vlaams-Brabant
Over ons
Het KBIVB is ondersteund door de Belgische suikersector: de suikerbiettelersorganisatie (CBB) en de suikerfabrikanten (Iscal Sugar en de Tiense Suikerraffinaderij). En het is daarnaast ook erkend en ondersteund door de Vlaamse en de Waalse overheid als praktijkcentrum voor de suikerbieten -en de inuline cichoreiteelt.
Het KBIVB werkt via sterke samenwerkingsverbanden op nationaal en Europees niveau.

De actuele uitdagingen voor onze teelten en sector zijn om de rentabiliteit te behouden in een geliberaliseerde markt en antwoorden te bieden op een wijzigende situatie qua gewasbescherming en klimaat. Deze thematieken zijn vandaag de grote onderzoeksassen van het instituut die vanuit verschillende invalshoeken onderzocht worden. De kernwoorden zijn daarbij: respect voor IPM en goede landbouwpraktijken, innovatie, smart farming, en alternatieve gewasbescherming.

Recente vacatures van Kbivb/Irbab Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet

Hieronder vind je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adres gegevens

Adres:Molenstraat 45
Postcode:3300
Stad:TIENEN
Land:BE
Telefoon:+32 472 48 33 77

Deel dit bedrijf

Bedrijven met actuele jobs in agri en voeding